onsdag 22. juli 2009

Lov-og-orden-partistene igjen

Nok en representant for lov-og-orden-partiet er tatt for mindre lovbrudd, denne gangen er det Jan-Henrik Fredriksen fra Finnmark som har blitt tauet inn. Kanskje på tide å ta frem igjen Per Sandbergs forslag om lage så sikre veier at man kan råkjøre i fylla uten fare for omgivelsene? Nei seriøst, fyllekjøring er faktisk noe av det farligste man kan gjøre. En fyllekjører utsetter både seg selv og omgivelsene for fare, i motsetning til en som misbruker narkotika. I følge VG tiltrakk Fredriksens kjøring seg oppmerksomhet slik at politiet i Kirkenes vinket ham inn. Når føreren er så påvirket at politiet legger merke til det, er det ikke bagatellmessig slik Siv Jensen later som.


6 kommentarer:

KEE sa...

Fart, uoppmerksomhet og dårlig vurderingsevne er vel de største ulykkesårsakene i trafikken. Når man med vilje påfører seg de to siste, følger gjerne den første med og man har fort vekk gjort seg til drapsmann.
Sjåfører med en dugelig dose speed eller valium er ikke veldig mye bedre på dette enn de børstne forresten. Lurer på hvor du har det fra?

Konrad sa...

Hadde Fredriksen kjørt i hjel en unge, ville han blitt dømt nord og ned, og da kunne ikke Siv Jensen bagatellisert saken. Moralsk flaks kalles det.

Speed og valium er heller ikke tillatt i trafikken, men det har ellers lite med denne saken å gjøre.

KEE sa...

Nei, jeg bare stusset litt på det jeg oppfattet som en påstand fra deg om at det var fyllekjøring, og ikke kjøring påvirket av andre rusmidler som var den store dödaren. Men så var det ber en link til litt typisk(?) dobbeltmoral.

Konrad sa...

Que? Det var "promillekjøring" (fyllekjøring etter lovens bokstav) og dessuten "tiltrakk kjøringen seg oppmerksomhet".

Admin sa...

For å si det med Arne Strands ord da Haga-bryggesaken raste som verst:

"Hvis velgerne får følelsen av at politikerne gir blaffen i det de vedtar, skaper det politikerforakt. Det må være samsvar mellom liv og lære."

Mulig Strand og resten av kobbelet har ytret noe også i denne saks anledning, men jeg tviler.

Konrad sa...

Ingen bryr seg vel med lokalpolitiker 2000 km fra Akersgata. Ingen statsråd å avsette.

Men prinsippet om liv og lære burde vel også gjelde for politikere i Finnmark.