onsdag 8. juli 2009

Tragiske skjebner

Michael Jackson har gått ut av tiden og inn i historien. Onde tunger hevder at Jackson forlot virkeligheten allerede på 90-tallet. En tragisk skjebne. Vår egen kjære Hege Storhaug befinner seg også i en parallell virkelighet, hvor hun kjemper mot vindmøllene lik ridderen av den bedrøvelige skikkelse. ”Storhaug har rett” skriver Martine Aurdal i Dagbladet (6.juli):

” «Absurditetens og tragediens teater» kaller Hege Storhaug den siste tids dekning av kritikken mot Human Rights Service (HRS) på stiftelsens hjemmeside. Storhaug har rett. Anklagene mot HRS er både absurde og tragiske. Det er absurd hvis lederne av en statlig finansiert organisasjon skal «teste hvor integrerte» deres ansatte er ved å putte vodka i kaffen deres, svinepålegg på brødskiva og introdusere dem til tidligere nynazister slik Amal Aden hevder. Det er tragisk hvis de presser unge jenter i en kritisk livssituasjon til å stå fram i mediene og bryte med sine egne familier og miljøer, slik blant andre Kadra Yusuf, Saynab Muhamed og Nadia har hevdet.
(…)
Det er mulig at den kontroversielle stiftelsen er utsatt for urettmessig kritikk på grunn av sine politiske holdninger. Det er mulig at både Kadra, Saynab, Nadia og de anonyme kvinnene lyver for å ramme HRS. Det er også mulig at Gerhard Helskog i TV2s Rikets Tilstand og NRK Brennpunkts Gerd Inger Polden og Torill Svaar avsluttet samarbeidene med Hege Storhaug på sviktende grunnlagog feilaktige påstander. På samme måte er det mulig at daværende statsråd Laila Dåvøy og Krisesentersekretariatets Tove Smaadahl begikk grove overtramp da de kritiserte
HRS ogderes metoder i forrige runde kritikk. Dagbladet har den siste tida forsøkt å gå inn i de ulike påstandene, men kan ikke endelig bevise at disse snakker sant. Lydopptakene HRS hargjort med Amal Aden stiller også hennes påstander i et underlig lys.
(…)
Dokumentet viser at de har vurdert å la Adens barn bli brukt som «agn». Aden skulle late som om hun vil sende barna sine til omskjæring og til en ekstremistisk skole i utlandet, for slik å bevise at slikt skjer. Det er ikke bare absurd, men farlig.”
Dersom noen skulle være i tvil: Human Rights Service er Frps favoritt. Da støtten til HRS ble forsøkt stanset i 2004 presset Frp på for fortsatt støtte. HRS' virksomhet, som tildels har tydelige rasistiske trekk, mottar utrolig nok støtte fra integreringsdirektoratet.

Winther presterer utrolig nok å konkludere: "Jeg må innrømme at jeg ikke sitter igjen med et svekket inntrykk av HRS etter lesningen." Jøss. Winther har tydeligvis ikke lagt merke til at kritikken mot HRS først og fremst kommer fra dem HRS visstnok skal hjelpe eller endog har hjulpet, mens HRS forsvares av f.eks. Frp.

Ingen kommentarer: