lørdag 27. mars 2010

Anti-personverner (Ap) overtar etter Apenes?

Det er vel liten tvil om at Georg Apenes, avtroppende direktør for Datatilsynet, har vært et irritasjonsmoment for de overvåkningskåte i Kripos, PST etc. Nå går Apenes av i en alder av 70 år og VamPus spekulerer nå i om Ap-mannen Erik Nadheim ligger an til å bli ny direktør. Nadheim synes tydeligvis at personvern er noe forbaska bryderi. Nadheim er sikkert idealkandidaten for Ap (som aldri har forstått dette med borgerretter) og særlig for politiet selv. Med Nadheims holdninger i Datatilsynet kan man kanskje like godt legge ned hele tilsynet. Hva med Varg Vikernes som biskop, spør Are Slettan. Hvorfor har Nadheim overhode søkt eller blitt bedt om å søke, spør Anders Brenna (som visstnok har søkt selv).

Kanskje sette GPS (med overføring av data til Vegvesenet) i alle biler slik at politiet kan vite hvor alle biler er til enhver tid?

Nåværende forbrukerombud Bjørn Erik Thon ville nok være å foretrekke. Eller kanskje Thons tidligere sjef Odd Einar Dørum (som ikke har søkt jobben og som nok er litt gammel).

Aftenposten burde kjenne sin besøkelsestid. Nå har tanta hjulpet Kripos med kampanje for Datalagringsdirektivet, burde de gå Erik Nadheim etter i sømmene, sånn for balansens skyld.

PS: Anders Brenna skriver også at Datalagringsdirektivet er både farlig og ubrukelig.

PS2: Lars Fr. H. Svendsen (Civita) om prinsippløs pragmatisme.

PS3: Grundig drøfting hos Graveren.

For de som synes at personvern og borgerretter er kjedelige greier, kan lese om pupper.


Syntes at det fulgte for mye plunder og heft med personvern.

Blogglisten

Ingen kommentarer: