torsdag 8. april 2010

Tverrpolitisk mønstring mot Datalagringsdirektivet

Oppdatering: Audun Skorstad har gjort meg oppmerksom på at Ap-folk i Trondheim har tatt klar stilling mot DLD. Min skarpe kommentar nedenfor var derfor ikke helt treffende.

Flott innlegg av Vindheim som skriver "den brede motstanden som nå vokser fram mot datalagringsdirektivet er både oppløftende og bemerkelsesverdig." Vindheim skriver at Trondheimsavdelingen av Stopp Datalagringsdirektivet ble etablert med lokalpolitikere fra V, H, Frp, og Rødt. Det må man kalle tverrpolitisk, det ser ut til at partipisken bare brukes i det anti-demokratiske Ap. I Bergen skal det lørdag holdes appeller av folk fra Høyre, SV og Rødt. Tverrpolitisk markering også i Oslo.

I likhet med Vindheim vil jeg anbefale Georg Apenes testamente publisert i Aftenposten, jeg sakser:

I enkelte miljøer næres fortsatt det håp at det vil la seg gjøre å forene overvåking og kontroll med frihet, tillit og åpenhet. Jeg tror ikke det er realistiske forventninger. Neppe i dag, og heller ikke under fremtidens grenseløse muligheter for registrering og bruk av personopplysninger i den hensikt å forbedre menneskers kår. En betingelse for å korrigere en slik negativ utvikling er at selve frihetsbegrepet settes på dagsordenen – og ikke bare prefiksutgavene: nærings-, ytrings-, tros- og skattefrihet.
Vindheim siterer også Jan Brøgger: Selv om vi ikke gjør noe ulovlig på do, ønsker vi ikke å bli observert.

I VG 6.april skriver Høyre-mennene Astrup og Røe Isaksen bl.a.:
Et av rettsstatens fremste prinsipper er at vi er uskyldige inntil det motsatte er bevist. Datalagringsdirektivet utfordrer dette prinsippet. Ja, i realiteten knesetter direktivet prinsippet om at alle norske borgere er potensielle lovbrytere, og at vi må bevise vår uskyld – ikke én gang, men hver eneste dag.
Det varmer en gammel Høyre-mann å lese slikt. Det er også hyggelig å se at noen Ap-folk har integritet nok til å si nei.


Totalitært svermeri.

Blogglisten

2 kommentarer:

Audun Skorstad sa...

Det skal sies at det er mange AP-medlemmer som også er med i StoppDLD Trondheim. Undertegnede inludert. AP er også representert i styret i organisasjonen.

Grunnen til at AP, SP og Sv ikke deltok på stiftelsesmøtet var kræsj med et planlagt, rød-grønt arrangement.

Trondheim Arbeiderparti og ST Arbeiderparti har dessuten vedtatt sterke uttalelser mot Datalagringsdirektivet.

Jeg vil oppfordre til redelighet og minst mulig partipolitikk. Det politiske Trondheim er soleklart enige om at dld er en dårlig idé.

Konrad sa...

Audun:
Meget lovende! Selv har jeg ikke registrert noen motstand fra Ap-kretser, men det står det altså bedre til på grassrota i Ap enn fryktet.