lørdag 1. mai 2010

Belgia forbyr helskjegg og solbriller

Representantkammeret i nasjonalforsamlingen i Belgia har vedtatt et forbud mot ansiktsdekkende plagg som burka og nikab på offentlig sted. Ifølge vedtakets ordlyd blir det nå forbudt å gå med plagg som forhindrer full identifikasjon av personen som går med det. Den nye loven forbyr plagg som hindrer full identifisering på alle steder som er «ment for offentlig bruk eller tjenester».

Det kan visstnok gjøres unntak for arrangmenter som karneval. Altså: Det blir altså tillatt med tulle-burka i karneval, f.eks. for å gjøre narr. Tull-burka er altså OK, men ikke alvors-burka. Logisk.

Det hersker vel liten tvil om at forbudet er rettet mot burka og nikab som brukes av enkelte muslimer, og så dikter de opp en legitim og prinsippiell grunn til forbud. De belgiske politikerne er våkne nok til å være obs på problematisk grenseoppgang (politi og brannfolk i tjeneste har unntak). Men hva med løsskjegg, store solbriller og hodeplagg, til sammen kan det gjøre det vanskelig å identifisere personen. Her representert ved steinkastende kvinner i Life of Brian:


Ja, la oss ikke glemme naturlig skjegg? Skal Belgia forby det også? Her representert ved to uidentifiserbare rockere:
Ellers tar jeg det for gitt at Cockvold og Westergaard nå kaster seg ut i en energisk kamp for belgiske muslimers ytrings- og religionsfrihet.

Men nå blir det kanskje slutt på disse evinnelige statuemennene. Noe godt kan det jo komme fra et slikt forbud.

Blogglisten

Ingen kommentarer: