onsdag 19. mai 2010

- Heterofile må informere familien

Carl I. Hagen mener ekssvigersønnen, som i dag lever som heterofil, ikke tok hensyn til egen familie når han ventet i mange år med å fortelle om sin heterofile legning. Det er nemlig de heterofile selv som i de fleste tilfeller velger å tie om egen medfødte legning. Det er min påstand at noen av heteropersonene bevisst lurer og/eller bedrar sine omgivelser og sine nærmeste i stedet for å oppføre seg ordentlig og skikkelig. Heteropersonens egen oppførsel og valg kan medføre problemer både for dem selv og deres nærmeste, i følge Hagen. Dette fremgår av en kronikk og intervju i Aftenposten.


Reaksjonene på Hagens utspill har ikke latt vente på seg. Mange er sjokkert over Hagens angrep på skap-heterofile:
- Hagen tråkker på sine egne, sier Marion Arntzen. Hun vet om flere aktive Frp-ere som er heterofile.
Hagen forsøkte også å hindre NRK å offentliggjøre etternavnet til eks-svigersønnen, på grunn av belastningen på barnebarna når det ble kjent at deres far er heterofil.


Skapheteroene har moralsk plikt til å informere familien om sin legning.

Blogglisten

6 kommentarer:

Bjørn Stærk sa...

Ja, jeg er enig. Hvis du er i ferd med å inngå ekteskap med en av samme kjønn, så bør du si ifra hvis det er slik at du _egentlig_ er heterofil.

Synes denne saken gir en fin illustrasjon av hvor dypt Hagen-refleksen sitter hos mange. Jeg mener, hvis du tenker på det - han sier jo bare at du skal være ærlig med den du gifter deg med om ting som er viktige for at ekteskapet skal fungere. Hvor kontroversielt er det? Men nei, det er han dusten Hagen, så da er det sikkert dustete det han har sagt.

Konrad sa...

Problemet er ikke at Hagen sier noe dustete eller kontroversielt, tvertimot han sier noe ytterst innlysende, banalt og trivielt. Bør samliv være basert på åpenhet, trygghet og ærlighet? Ja, helt opplagt en drøm for de fleste (men løgn og uærlighet er generelt sett fullt lovlig i Norge, du kan lyve til dine nærmeste men ikke til skatteetaten).

Problemet er at Hagen som alltid angriper en utsatt gruppe, ikke oss heterohvitenormale, i dette tilfellet endog en gruppe som sliter med sin identitet. På toppen av det benytter han anledningen til et takk for sist til sin eks-sviger gjennom denne offentlige skittentøyvasken. Pent gjort? Nei. Har det offentlighetens interesse? Nei.

Bjørn Stærk sa...

Nå var jo ikke dette et løst utspill, men en oppfølging av et offentliggjort familieforhold. Og budskapet her er omtrent så riktig som det kan bli: Det er helt greit med ulike seksuelle identiteter. Kom ut av skapet - vær ærlig med deg selv og dine nærmeste. Desto lenger du venter, desto mer skade gjør du.

Anonym sa...

Det Hagen angriper er hvor stakkarslig vi skal mene disse gruppene er. Fokuset er alltid på hvor fantastisk det er at endelig kan være seg selv! Men hva med barna som faktisk mister den pappa de kjenner? I tillegg til alt annet som kommer oppå, spesielt om mor og far også splitter opp med påfølgende bitterhet.

Saker som den Hagen-familien har vært igjennom er umulig særlig enestående, og det virkelig på tide at glansbildet om "frigjorte skaptranser og homser" får et par riper.

Tviler på at "utsatte grupper" begår masseselvmord om noen faktisk er litt realistiske. Hagen var langt ifra stygg mot transer i sitt innlegg, men mente at det også bør være fokus på familien og barna spesielt, samt at folk som ER KLAR OVER sine transesider bør være helt åpne om dette til eventuelle partnere. Innlegget var helt fair.

Konrad sa...

Anonym:
Jeg tror ikke du forsto poenget.

Admin sa...

Om Hagen hadde skrevet et leserinnlegg om problemer og utfordringer knyttet til transpersoners liv og levnet på generelt grunnlag hadde nok ingen brydd seg verken fram eller bak.

Og Aftenposten hadde sannsynligvis puttet det i søppelbøtta som "alvorlig talt, dette var da kjedelige greier".

Men så flesker altså Carl Ivar til med Se og Hørsk vinkling med barnebarn og fraskilt svigerfar og datter og mobbing og skjellsord og DA blir hans syn på transpersoner plutselig fryktelig interessant.

Som så ofte før med denne mannen - og norske medier - vet man ikke om man skal le eller gråte.