torsdag 6. mai 2010

Høyre-mann: Overvåkningen må bli total

Oppdatering: I DN 7.mai tar den godeste Kambe helt av med følgende ville påstand: "Det er umulig å rulle opp en kriminell organisasjon uten trafikkdata for telefon- og internettbruk." Underforstått, uten Datalagringsdirektivet er det umulig å rulle opp organisert kriminalitet. Det er oppsiktsvekkende at en Høyre-mann lirer av seg dette kunnskapsløse våset. Politiet har jo vitterlig anledning til både å innhente trafikkdata og sågar avlytte telefon og husvære når det grunn til mistanke om alvorlig kriminalitet. Ganske underlig å være vitne til at hvordan "Arbeiderpartiets velkjente partipisk fungerer - helt inn i Høyres stortingsgruppe".

Høyreavisen DN er langt mer edruelig. (via Liberaleren, se også denne)

Høyre-mannen Arve Kambe mener datalagringsdirektivet ikke går langt nok, i intervju med Nationen:
– Det som er min største kritikk av direktivet er at det ikke går langt nok. Det er for enkelt å komme seg unna ved å bruke Skype, Facebook og andre åpne nettverk, og disse hullene er så åpenbare at de må tettes, sier Kambe.

Kambe er kanskje ikke klar over det finnes flere kilometer riksvei i Norge der man ikke blir kontinuerlig overvåket. Det finnes sågar flere gater i Oslo uten kamera. I Kambes verden er dette "hull som må tettes". På en rekke barer og kafeer i Oslo kan man dessuten betale kontant, dermed har man ikke noen oversikt over hvem som har kjøpt øl - og Kambe skal vite at praten på barer er adskillig drøyere enn praten på Facebook.

Ellers:



Dersom Kambe har lest denne boken, har han i så fall snudd poenget opp ned.


Blogglisten

1 kommentar:

jitter sa...

Hmm, når Konrad blar frem Orwell så er det ingen spøk :)

Skulle dog ønske at det var de frihetselskende høire folkene som spøkte når de støtter DLD...