søndag 30. mai 2010

Jævla informasjonssjefer!

Ole Irgens mente at bøndene hadde fått for mye fra staten i årets jordbruksoppgjør, noe han også ga klart uttrykk for på sin private blogg 16. mai i år. Irgens er informasjonssjef i DnB NOR.

Den gjennomsnittlige norske bonde tjener 150.000 kroner på gårdsdriften. Dersom hvert årsverk i landbruket er subsidiert med la oss si 150.000, kan vi tenke på tallet 300.000.

Til sammenligning tjener Ole Irgens 469.000 kroner i følge skattelistene, reell inntekt er dermed rundt 800.000 kroner.

Irgens arbeider i en næring som stadig må reddes av myndighetene, i praksis er dermed en anselig del av lønnen hans skattebetalernes penger. Dessuten tjener banknæringen på å skvise en solid rentemargin ut av vanlige folk med lønnskonto og huslån, mastodonten DnB er antaklig Norges minst effektive bank. På toppen av det hele tjener altså Irgens en saftig lønn på ytterst banal jobb, han produserer bullshit. Frekkhetens nådegave er det noe som heter, og dette er tydeligvis den viktigste kvalifikasjonen for å bli informasjonssjef. Bøndene produserer i det minste noe nyttig, mens informasjonssjefer bedriver negativ verdiskaping. Denne uinformasjonssjefen får nå voksenopplæring.

Irgens er bare slått av eiendomsmeglere når det gjelder å få fett betalt for en banal jobb. En eiendomsmegler tar hånd om noen husnøkler og sier ting som "her er kjøkkenet" og "se så fin utsikt". Deretter tenker megleren på et tall som er like latterlig som hans egen lønn.


Denne bullshiten får i det minste gresset til å gro.

Blogglisten

Ingen kommentarer: