lørdag 31. juli 2010

Monstermaster i bakvendtland

Mens SV sitter som i gissel i Stoltenbergs regjering, blir Statnetts planer om en ny, stor høyspentlinje gjennom billedskjønne Hardanger kritisert fra både faglig og blått hold. Dagens Næringsliv har hatt en serie artikler , innlegg og kommentarer der argumentene for den nye linjen plukkes fra hverandre av fagfolk. Dermed kan ikke motstanden mot høyspentlinjen avfeies som virkelighetsfjern, venstrevridd naturvern. Man kan si mye om folk som Odfjell, og om NHH-professorene Hope og Brunstad, og om partiet Høyre, men raddiser er de ikke. Sosialøkonomen Stoltenberg møter motstand på hjemmebane.

Mye moro i bakvendtland.






Merkelige frukttrær i Hardanger.

5 kommentarer:

norskgoy sa...

Ja du verden, NHH utdanner eksperter på reaktiv motstand og 3-fase. Og samfunnsøkonomene er jo racere på sf6 brytere. Selv Kirchhoffs 1 lov har de dreisen på.

Konrad sa...

Man trenger ikke være elektroingeniør for å vurdere kostnader, investering og risiko.

Kanskje det tvertimot er en fordel å ikke være ingeniør

Konrad sa...

PS:
Stoltenberg er sos.øk. og Riis-Johansen er anleggsgartner.

Dessuten handler ikke innlegget om høyspent, men derimot om politisk spill.

norskgoy sa...

Vel, tallene baserer seg på det elektriske univers. Altså bør det være en smule nyttig å vite litt om hva kraftingeniørene bedriver tiden med. For det er jo ikke til å tro hvor artig de synes det er med master i forhold til sjøkabel. Om master (luftstrekk) ikke er samfunnsnyttig, da da kan man undre på hva sjøkabel er. Eneste løsningen er dermed å ikke bygge. Hurra.

Men jeg skjønner jo hvorfor man synes Odfjell er en perfekt partner innen feltet. Det er jo tøft å spise kanapeer. Eller drømme om et kompenseringsanlegg (SVC).

Konrad sa...

Det underlige er okkesom at Odfjell og andre blåmenn vil drive miljøvern, mens SV er på motsatt side. Bakvendtland.