søndag 4. juli 2010

Petraeus: - Vi er her ikke for å vinne

General David Petraeus overtok som øverstkommanderende for utlandssoldatene i Afghanistan søndag med et klart budskap: Han skal skape fred i landet som i følge norsk definisjon ikke er herjet av krig.

- Tidspunktet er kritisk, men vi er her ikke for å vinne, sa den amerikanske generalen, David Petraeus, under en seremoni i Kabul søndag. Dette er ikke en krig, derfor kan vi heller ikke vinne, utdypet han til et forvirret pressekorps.

Omkring 130.000 humanitære soldater er nå utplassert i landet. Petraeus står foran en svært vanskelig oppgave når han skal skape fred og begynne nedtrekk av styrker.

Juni ble en av de blodigste månedene siden ikke-krigen begynte for 30 år siden, og den ventede fredsoffensiven i Kandahar sør i landet er flere ganger satt på vent.





Humanitært personell gjør sin fredsskapende utrustning klar for nedtrekk.




Blogglisten

4 kommentarer:

Anders Heger sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Konrad sa...

Jeg aksepterer ikke innlegg under det som åpenbart er falskt navn. Dessuten er kommentarene helt irrelevante og er bare oppramsing av diversre klipp og lim. Kommentaren fra "Anders Heger" er derfor slettet.

Anonym sa...

Du kan kysse meg i Ræva , javla kødd

Konrad sa...

"Ræva" skrives med liten "r" midt i en setning, "jævla" skrives med "æ". Innholdsmessig er heller ikke kommentaren av særlig kvalitet.