søndag 31. august 2014

Kalifatet IS - en gavepake til fundamentalistene

Det såkalte kalifatet IS er en gavepakke til fundamentalistiske norske islamhatere som Hans Rustad og Hege Storhaug, de to er rettnok preget av kraftig dissonans etter demonstrasjonen 25. august.

Alexandra Irene Larsen får boltre seg i Klassekampen (29/8) og bidrar til mistenkeliggjøringen ved å sause alt sammen, ja, Larsen synes å være langt mer fundamentalistisk i sin lesing av Koranen enn den jevne norske muslim. Larsen resirkulerer de ekleste ideene fra ytre høyre om islam som en "dødskult" og putter alle i samme bås: IS, Hamas, Islam-Net, Det muslimsk brorskap.Og igjen er det "venstresiden" som er islamistenes "forsvarere", Larsen nevner konkret Inger Anne Olsen (Aftenposten) og Lars Gule* som har et forvridd verdenssyn. Larsen får det altså til å se ut som Gule forsvarer IS.

Dette er absurde beskyldninger fra Larsen når vi ser hva Gule skrev om IS noen dager før i Klassekampen:

I slike kriger har også den religiøse motivasjonen vært utløsende, ikke minst fordi fienden skulle utslettes nettopp fordi de manglet den rette tro.
Dagens jihadister, som utnytter modernitetens våpen- og informasjonsteknologi, men som tenker «middelaldersk» og totalitært religiøst, avviser sekulariseringen som en trussel mot religionens sannhet. Men ikke bare det, sekulariseringen er antigudelig. Derfor er det heller ikke rart at IS fører religionskrig mot sine fiender. Og som vi har sett mange ganger i historien, det er ingen grenser for hva man kan gjøre mot guds fiender.

Det groteske er at blodbadet IS står for i Syria og Irak (om enn ikke alene), har sine støttespillere i Norge. Profetens Ummah, som tidligere har framstått som en latterlig gruppering med sitt krav om et islamsk friområde i en del av Oslo, har nylig gjort seg til IS’ talspersoner. Gruppens talsmann Ubaydullah Hussain har denne uka i VG forsvart og bortforklart IS’ vold og brutalitet samtidig som den primitive førmoderne religionsforståelsen, med akkurat IS’ tolkning av islam som den eneste rette, blir formidlet. 


----------
*Gule forsker på ekstremisme, mens Larsen visstnok er religionssosiolog med en (1) vitenskapelig publikasjon på rullebladet: "Engledans og harpespill - musikk og dans som meditative praksiser." Jeg tviler på at hennes forskning på engledans og harpespill gjør henne spesielt kvalifisert til å vurdere Gules kompetanse.

Fra Gules CV:
  • Arabiske intellektuelle og den totalitære drøm. I: Intellektuelle og det totalitære. Pervertert idealisme?
  • Venstreekstremisme og terrorisme. I: Venstreekstremisme: Ideer og bevegelser.
  • Humanism and Freedom from Religion. I: Freedom of Religion and Belief Volume II. Ashgate
 

Kryptomuslimer

Kryptojøder var i middelalderen og senere betegnelsen på personer av jødisk bakgrunn som hadde konvertert til kristendom, men i hemmelighet fortsatt var jøder. Dette var særlig i Spania der jøder ble forfulgt etter fordrivingen av den siste mauriske herskeren.

Nå har det dukket opp en ide om krypotmuslimer, eller mer presist krypotislamister, blant norske islamhatere og muslimfiendtlige. Etter (den forsåvidt intetsigende) demonstrasjonen Hans Rustad, Hege Storhaug og deres fanklubb fått et forklaringsproblem. Men se! Løsningen er å si at norske muslimer som klart og tydelig tar avstand fra IS og deres forbrytelser egentlig lyver, at de egentlig er islamister, at IS representerer Islams sanne natur og essens, at det er hykleri.

Faten Mahdi Al-Hussaini bærer hijab, hvordan kan vi stole på en som bærer hijab, er spørsmålet Storhaug stiller. Demonstrasjonen mandag 25/8 ble fulgt av strøm av mistenkeliggjørende kommentarer fra HRS. Også Aftenposten som har bidratt til å løfte frem HRS' ekle budskap måtte sette ned foten.

Kanskje Storhaug selv er en smule hyklersk? I allefall ihht guilt by association, her er noen av Storhaugs venner.

tirsdag 26. august 2014

Konspirasjonsteori i moskeen og antisemittisme i NRK

«Jeg er Israel – som har full kontroll over USA og hele den amerikanske administrasjonen. Det er jeg som i praksis styrer landet. Alle vedtak som blir vedtatt i USA, er først og fremst ment til å tjene meg og mine egne interesser.»

Dette og mer til er sitater fra Basim Ghozlan, forstander i Rabita-moskeen i Oslo. Dessverre finnes det slike tullinger blant ledende norske muslimer, det er disse tåkehodene som bør holdes moralsk ansvarlige for å ha forledet unge muslimer, ikke alle de andre norske muslimene (naturligvis bra at de demonstrerer mot IS og slikt, men det er helt urimelig å kreve "ta avstand"). De fleste nordmenn (Hans Rustad er et unntak) har etterhvert fått med seg at er forskjell på konspiranoide surrehuer som Ghozlan og norske gjennomsnittsmuslimer som Abid Raja og Hadia Tajik.

Jon Hustad peker på også stødige NRK folk som Gro Holm plumper ut i den samme brune gjørma:

Det er ingen hemmelighet at jødisk kapital og folk med jødisk bakgrunn er sterkt overrepresentert i de store amerikanske mediekonglomeratene. Det største av dem alle, Disney Company, eier blant annet ABC TV Network og ledes av Robert Iger. CNN Worldwide har Jeff Zucker, som kom fra konkurrenten NBC, og CBS har Leslie Moonves. Sistnevntes onkel var for øvrig David Ben-Gurion, Israels første statsminister.
Jødenes andel av USAs befolkning utgjør vel to prosent, så det er ingen tvil om at de er overrepresentert som eiere og toppledere i media. Kanskje ikke så rart at relativt få palestinske stemmer slipper til når Israel blir angrepet.

mandag 25. august 2014

Hans Rustad sliter, igjen

Hans Rustad sliter igjen med logikken. Nå takler han ikke at norske muslimer demonstrerer mot forbryterne i IS (ISIL) og mot de norske idiotene som forsvarer skrekkveldet. I dagens kommentar "Plystring i mørket" formilder Rustad ideen at samme hva norske muslimer sier så har de likevel et medansvar fordi de alle er muslimer. Slik er det bare! Hvordan kan norske muslimer forsvare seg mot slikt? Rustad bare påstår.

Toppen av kransekaken er når Rustad i samme kommentar sutrer over at "opplæringen de siste tiår gått ut på at korstogene var essensen av kristendommen og den hvite manns kultur. Den har vært innebygget undertrykkende og dominant." Disse ideene blir i følge Rustad brukt som argument for avkristning.

Rustad nøler altså ikke med å essensialisere islam ("samme hva muslimer sier så er islam ..."), samtidig sutrer han over at andre essensialiserer kristendom som en metode for å "avkristne" Norge. Rustad burde kikke i speilet.

Se også Vepsens kommentar (at Hege Storhaug og HRS sliter er forøvrig ingen overraskelse).

torsdag 21. august 2014

Hamas utløste krigen med vilje

Snoen skriver på Minerva at Hamas drepte tre israelske ungdommer i den hensikt å utløse en intifada i de palestinske områdene.

onsdag 20. august 2014

De som ikke er mot dem, er med dem!

Ta avstand! ropes det, men Liberaleren holder hodet kaldt og skriver:

Har du som nordmann gått i tog mot AKP (m-l) sine synspunkter? Tatt offentlig avstand fra Børre Knudsen? Eller Anders Behring Breivik? Hvis svaret er nei bør du ikke kreve at vanlige muslimer skal ta avstand fra Profetens Ummah eller Islamsk Stat.

tirsdag 19. august 2014

Krigsprofitørene

Mengder av varer fraktes gjennom de mange tunnelen til Gaza, særlig fra Egypt. De som eier og styrer tunnelen tjener stadig gode poenger, de kan dreie seg om flere tusen tunnelmillionærer, flere av dem er sentrale personer i Hamas, skriver Kalle Moene i DN 9. august.

Fredsløsning med Israel gjør tunnelen mindre verdt. Med andre ord: Tunnelbaronene, herunder Hamas-ledere, er krigsprofitører og har lite å tjene på fred.

lørdag 16. august 2014

Mer fart, sprit og sex!

Frp i posisjon arbeider hardt for å bekrefte våre fordommer
* Høyere fart på veiene
* Enda mer sprit på taxfree
* Sexkjøp blir lovlig igjen, kanskje

Frps fartsglade statssekretær Bård Hoksrud sier heller ikke nei til en morotur til Riga, da kan man også kjøpe taxfree på returen!

110 km/t på E18 gjennom Vestfold utgjør 2-4 minutt i spart kjøretid. Joho!


Drit i Syria - la oss minnes Tønes

Tønes er hunden som ble skutt av saueeieren, en rett saueeieren har rett til når hunden går til angrep på husdyr.

På radioen hører jeg nå et fjols som sier at man "knebler engasjement for dyr." Jøjemej.

tirsdag 12. august 2014

Hans Rustads konspiranoide kokko-logikk

Hans Rustad var oppriktig forskrekket over å se trikk 11 pyntet med homoflagget, fra kommentar på Document (19. juni) 


Først homoflagg, så palestinaflagg, så hamasflagg og deretter ….ja, hva deretter? angrep på mennesker med kippa, eller synlige kors. En generell utrygghet, kvinner bør iføre seg hijab.

De som befinner seg innenfor de aksepterte rammene vil ikke forstå hvorfor noen klager. Men hvem definerer grensene? Det blir som under en revolusjon. Det skjer på bakrommet, og i offentlige møter hvor demagogi rår. Mellom disse – bakspillere og mobben – ligger makten.
I Rustads forvirrede tankegang går det altså en klar linje fra homoflagg på trikken til tvungen hijab for kvinner, øyensynlig via en slags islamsk stat i Oslo. At han følger opp med antydninger om konspirasjoner og skjulte makthavere på bakrommet gjør ikke saken bedre.

I følge Bjørn Stærk er Document.no et intellektuelt fyrtårn, en klippe i kampen for ytringsfriheten. Mer feil går det neppe an å ta.

Homoflagget på trikken bereder grunnen for islamsk maktovertakelse.

søndag 10. august 2014

Skylapper og islam

Ikke engang tre år etter 22. juli, er høyresiden villig til å ta et oppgjør med høyreradikalismen og volden den avler. De retter tvert imot blikket mot en påstått trussel fra ekstremistiske muslimer med god hjelp fra PST, skriver Alexandra Irene Larsen i Vårt Land.

Larsen peker blant annet på sjarmtrollet Kaspar Birkeland.

lørdag 9. august 2014

Primitive journalister i Finansavisen

Journalisten Kjell Erik Eilertsen har i Finansavisen fremlagt det han mener er de store kostnadene med innvandring, saklig begrunnet skulle man tru. Men sent på natten kommer hans egentlige motivasjon for dagen, som når han skriver på Facebook:

«La oss avslutte denne tåpelige diskusjonen. La oss legge kortene på bordet. Jeg liker ganske enkelt ikke arabere, pakistanere og somaliere, og det har ingenting med hudfarge å gjøre, og det finnes selvfølgelig unntak. Men det dreier seg om tilbedere av en primitiv ørkenreligion.»

Jeg skal ikke påstå at Eilertsen er rasist, argumentasjonen ovenfor har uansett et rasistisk eller protorasistisk preg der han tilskriver store folkegrupper negative egenskaper. Den slags primitiv generalisering skulle man ikke tro en journalist ville klare å lire av seg.

Dumheten i argumentet er dessuten slående. Den primitive ørkenreligionen han sikter til bygger jo på to andre og eldre ørkenreligioner: Jødedommen og kristendommen, hvorav den siste har vært Norges statsbærende religion i nær 1000 år.

torsdag 7. august 2014

Hege Storhaugs sjokkerende dumhet

Den sjokkerende avsløringen i den svenske byen Norrköping om omfattende kjønnslemlestelse av jenter må føre til politisk handling i Norge, skrev Hege Storhaug i Aftenposten.

Bakgrunnen for Storhaugs helt forutsigbare utspill var noe som viste seg å være en ikke-sak, en meningsløs fremstilling av et helt annet poeng. Burde Storhaug ha sjekket fakta bittlitt nærmere, eller  kanskje Storhaugs og HRS' forretningsmodell nettopp er det overfladiske, tabloide og uetterrettlige - akkurat som min overskrift her.

Men dumheten er jevnt fordelt ser det ut til:

  • Selv Dagbladet presterer å snu saken opp ned i det øyeblikk de egentlig skulle korrigere den.
  • «Et slikt omfang i en middels stor svensk kommune er alarmerende», skrev leder i Stortingets helsekomite, FrPs Kari Kjønaas Kjos. 



Homofili og andre sykdommer

Solveig Horne som stortingsrepresentant:
- Transpersoner må inn under pasientlovgivingen. Det er der de hører hjemme.

- Vi har kuttet støtten i det nåværende budsjettet, og vi vil fortsette denne linjen. Vi mener at det er diskriminering i seg selv å ha egne støtteordninger. Det finnes regelverk som ivaretar homofile og lesbiskes rettigheter på lik linje med andre grupper i samfunnet. [saken gjaldt støtte til tidsskrift for homofile]

Solveig Horne som statsråd:
* åpner Europride
* pris for halal og hijab

Homo-Horne - Frpere er like fleksible som andre.